Dé 5 voordelen van Microsoft 365 Business

Bedrijven hebben een oplossing nodig om werknemers verbonden en productief te houden, ongeacht hun fysieke locatie. Tegelijkertijd moeten gegevens beveiligd zijn tegen cyberdreigingen. Microsoft 365 Business biedt een kosteneffectieve oplossing voor kleine tot (middel)grote bedrijven.

Het programma beschikt over geavanceerde beveiligingsmogelijkheden met samenwerkingstools – om uw bedrijf veilig te runnen – vanaf elke locatie. Bovendien heeft Microsoft 365 Business meerdere abonnementsniveaus, zodat bedrijven een geschikt pakket aan Microsoft programma’s kunnen kiezen. In dit blogartikel staan dé vijf voordelen van Microsoft 365 Business beschreven.

1.      Overal toegang tot uw bestanden

Met Microsoft 365 Business kunnen medewerkers van uw organisatie alle bestanden opslaan in de cloud. Dit betekent dat deze data toegankelijk is op elk apparaat, vanaf elke locatie met een internetverbinding. Voor organisaties waar medewerkers mobiel werken, is het van onschatbare waarde om ten alle tijden toegang te hebben tot alle programma’s en bestanden. Dus ook wanneer medewerkers niet op kantoor zijn.

2.      Veilige cloud-opslag

Programma’s van Microsoft staan in een volledig beveiligde omgeving met robuuste beveiligingsmaatregelen, zoals een twee-factor authenticatie. Dit zorgt ervoor dat onbevoegden geen toegang krijgen tot uw bestanden. Dankzij bedreigingsdetectie en anti-malware worden bedreigingen onmiddellijk geïdentificeerd en tegengehouden, wat vooral belangrijk is voor organisaties die met vertrouwelijke gegevens of informatie werken. Met Microsoft 365 Business hoeft u zich dus geen zorgen te maken over de veiligheid van uw cloud-opslag.

3.      Interne en externe samenwerking

De communicatie- en samenwerkingsprogramma’s van Microsoft 365 stellen uw werknemers in staat om effectief samen te werken met elkaar én met externe partners. Hoewel e-mail handig is om informatie en officiële documenten uit te wisselen, is het inefficiënt wanneer u samen met iemand aan één bepaald bestand werkt.  

Als het aan Microsoft ligt, zijn de tijden waarin slechts één persoon tegelijk aan een bestand kon werken, allang voorbij. Als u bijvoorbeeld hulp nodig heeft bij een presentatie, kunt u medewerkers of externe partners uitnodigen om te helpen. Dit betekent dat jullie tegelijkertijd aan het bestand kunnen werken. U ziet hun wijzigingen en zij zien de uwe. Dit noemt Microsoft ook wel co-auteuring. Mogelijkheden hiervan zijn:

  • Bewerk op verschillende apparaten en zien wie er in uw bestand staan.
  • Gebruik @vermeldingen in opmerkingen om iemands aandacht te trekken.
  • Bekijk wijzigingen die door anderen zijn aangebracht en weet wat er is gebeurd, terwijl u weg was.

4.      Altijd up-to-date

Microsoft biedt automatische updates van al zijn software aan, zonder extra kosten.

Dit betekent dat als u eenmaal Office 365 heeft aangeschaft, u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het betalen, wanneer er een nieuwe update wordt gelanceerd. Dit vermindert niet alleen stress en tijd, maar helpt u ook om uw bedrijf up-to-date te houden met alle nieuwe functies die Microsoft 365 Business te bieden heeft.

5.      Een breed scala aan tools

Microsoft biedt een breed scala aan tools aan. Hieronder staan de belangrijkste weergeven.

Office-pakket. Dit omvat een aantal van de meeste gebruikte Microsoft programma’s, waaronder: Word, PowerPoint, Outlook, Skype for Business en OneNote.

SharePoint is een online webportaal om uw bedrijfsdocumenten in op te slaan, te delen en samen te werken aan documenten binnen verschillende teams.

Teams is een samenwerkingsplatform waarin u een overleg of vergadering kunt voeren. Ook hebt u de mogelijkheid om te chatten en documenten te delen.

OneDrive is een cloudoplossing voor bestandsopslag voor uw bedrijf.

Afhankelijk van uw situatie, wensen en budget kiest u een geschikt pakket aan tools. Op deze pagina vindt u meer over onze Microsoft 365 mogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u contact opnemen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0546 700 232, mailen kan naar info@csalmelo.nl.

Related Posts